donderdag 30 april 2015

Maizena sinaasappel citroen cake

Maizena sinaasappel citroen cake

Dit is een luchtige en lekkere cake gemaakt met maizena. Er komt geen normaal meel aan te pas en daardoor is deze cake uitermate geschikt voor mensen met glutenintolerantie. Naast de smaak, is de geur ook heerlijk! En minstens zo belangrijk, hij staat binnen een mum van tijd op tafel..

Bij onderstaande ingrediënten gebruik ik een glas van 200 ml. De cake kan je bakken in een 24cm ronde springvorm of in een tulband van 22 cm. Een kleinere bakvorm kan ook, maar dan wordt de cake minder vol. De cake blijft verrassend lang goed, indien je deze na afkoelen inpakt in aluminiumfolie. Let er bij het raspen van de citrusvruchten op, dat je niet te ver door raspt, als het onderliggende wit zichtbaar is, moet je stoppen. Anders kan de cake een bittere smaak krijgen.

Ingrediënten
4 eieren
1 glas suiker
3/4 glas zonnebloemolie
1/4 glas volle melk
1 el roomboter
2 glazen maizena
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
1 citroen
1 sinaasappel
1 el roomboter om de cakevorm in te vetten



1. Vet de bakvorm in, verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de eieren en het suiker tot een mooi geheel (er mogen geen klonteringen van suiker aanwezig zijn).
3. Voeg de vetstoffen (roomboter en zonnebloemolie), melk, vanillesuiker en bakpoeder toe en mix het geheel nog een keer.
4. Voeg het sap van 1 citroen, de rasp van een halve citroen en halve sinaasappel en de maizena toe. Mix dit geheel nog eens goed door. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger de cake wordt.
5. Giet het beslag in de cakevorm en egaliseer het geheel met een spatel zodat de cake straks overal even hoog wordt.
6. Bak de cake in een voorverwarmde oven voor ongeveer 35/40 minuten. Doe een prikker in de cake om te controleren of deze gaar is, als de prikker er droog uit komt, is de cake gaar.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: