vrijdag 8 mei 2015

Acili ezme

Acili ezme


Dit is een voorgerecht dat bijna altijd in Turkse restaurants wordt geserveerd in combinatie met warm Turks brood. Het is persoonlijk mijn favoriete meze (voorgerecht).

Ingrediënten
6 tomaten
6 uien
6 teentjes knoflook
1 bosje platte peterselie
7 groene pepers (sivri biber)
2 el peperpuree
1 citroen
1,5/2 el olijfolie
2/3 tl pul biber
zout
nar ekşisi

Bereiding
Snijd alle ingrediënten in hele kleine stukjes (het moet straks een smeerbare dip worden). Doe 1/2 van het mengsel (behalve de tomaten, anders wordt de meze straks te waterig) in een keukenapparaat om het nog fijner te krijgen (heel kort, het moet geen pap worden). Pers het sap van 1 citroen uit, voeg de pul biber, zout, nar ekşisi en olijfolie toe.

Serveer met Turks brood of melba toast.

Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: