zaterdag 27 juni 2015

Geroosterde aubergine salade (közlenmiş patlıcan salatası)


Vandaag een traditioneel barbecue recept: aubergine salade. Deze staat eigenlijk altijd op tafel als we barbecueën. In dit recept gebruik je groene pepers. Let erop dat dit niet de groene pepers zijn die in de Nederlandse supermarkt verkocht worden, sterker nog: daar zijn ze niet verkrijgbaar! Hiervoor moet je echt in de Turkse winkel zijn, ik noem het dan ook "turkse groene peper". Je kan hier vragen naar "sivri biber".

Ingrediënten
5 aubergines
6 rode puntpaprika's
7 groene pepers
1 ui
zout
rode pepervlokken
olijfolie
1 citroen

Het recept

1. Rooster de aubergines, rode puntpaprika's en de groene pepers op de barbecue.












2. Haal ze van de barbecue.




3. Ontdoe ze van hun vel (pas op, is erg heet!)

4. Pak nu de aubergine bij de kop vast, en schraap met een mes van boven naar onder. Je zal zien dat de aubergine op deze manier vanzelf in kleine stukjes wordt verdeeld, doe dit met alle aubergines. Snijd de rode puntpaprika's en de groene pepers in kleine stukjes. 

5. Snijd een ui in kleine stukjes en doe deze ook bij de salade.

6. Mix het geheel goed en voeg olijfolie, zout en het sap van 1 citroen toe. Afhankelijk van hoe heet de pepers zijn (dit verschilt per keer), kan je naar smaak ook nog rode pepervlokken toevoegen.


Afiyet olsun!